24 Eylül 2023 Pazar

Ebu Gureyb İşkencecisi Sabrina Harman Kimdir?

Sabrina Harman, 2003-2004 yılları arasında Irak'taki Ebu Gureyb hapishanesinde yaşanan işkence skandalından sonra Amerikan ordusu tarafından mahkum edilen eski bir Amerikan askeridir. Skandalın ortaya çıkmasına neden olan fotoğrafların çoğunda Harman görülmektedir. Bu fotoğraflarda Iraklı mahkumların fiziksel ve psikolojik olarak aşağılandığı ve işkence gördüğü görülmektedir.

Harman, Virginia'da doğmuştur. Lise mezunudur. Babası bir cinayet dedektifidir. 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra ordunun yedek kuvvetlerine katılmış ve Maryland'deki 372. Askeri Polis şirketine atanmıştır. Harman, Irak'a gönderilmeden önce pizza dükkanında asistan yönetici olarak çalışmıştır.

Harman, Ebu Gureyb hapishanesinde mahkumlara kötü muamele etmek, mahkumlara kötü muamele etmek için komplo kurmak ve görevini ihmal etmek suçlarından suçlu bulunmuştur. Altı ay hapis cezasına çarptırılmış, tüm maaş ve haklarından mahrum bırakılmış, rütbesi düşürülmüş ve kötü davranıştan dolayı da ordudan atılmıştır.

Harman, San Diego'daki Miramar Deniz Konsolide Hapishanesi'nde hapse girmiştir. Hapisten çıktıktan sonra hayatının akış hakkında pek bir bilgi bulunmamaktadır.

0 yorumlar:

Yorum Gönder