21 Mart 2024 Perşembe

Adjutant ne demek?

Britannica'daki tanımı: Emir subayı, bir askeri birliğin komutanına yardımcı olan subay. İngiliz ve İngiliz Milletler Topluluğu silahlı kuvvetlerinde emir subayı, bir tabur, muharebe grubu, alay, filo veya askeri karakol komutanının başlıca kurmay subayıdır.

en.wikipedia'daki tanımı: Adjutant, bir ordu birliğinde çoğunlukla insan kaynakları yönetimi olmak üzere askeri birliğin idaresinde komutana yardımcı olan bir subaya verilen askeri bir unvandır. 

Birleşik Krallık ve diğer İngiliz Milletler Topluluğu ülkeleri 

İngiliz Ordusunda emir subayı (adjutant) (adj; bazen gerçekten bu şekilde anılır) genellikle kıdemli bir yüzbaşı ve bazen de bir binbaşıdır. Albayın özel kurmay subayı olarak bir zamanlar bir tabur ya da alayın tüm organizasyon, idare ve disiplininden sorumluydu, ancak günümüzde idari işlerin büyük bir kısmı alay idari subayı (RAO) tarafından yürütülmektedir. 1970'lere kadar emir subayı aynı zamanda alay harekat subayıydı, ancak bu görev artık ayrı bir subay tarafından yerine getirilmektedir.

Adjutant General

Bir emir subayı, ordunun idari işlerdeki baş subayıdır.

Birleşik Krallık

250 yılı aşkın bir süredir Kuvvetlerin Adjutant-General'i İngiliz Ordusundaki en kıdemli subaylardan birisi olarak kabul edilmekteydi. 2016'dan bu yana Adjutant-General'in adı farklı sorumluluklarla Commander Home Command olarak değiştirildi.

0 yorumlar:

Yorum Gönder